Mohou zelené potraviny užívat těhotné a kojící ženy?
-
Zelené potraviny lze užívat bez obav jak v době před početím, tak v době těhotenství a v období kojení.
-
Není třeba se ani obávat odchodu škodlivin z organismu těhotné či kojící ženy v rámci očistné reakce.
-
K poškození plodu vlivem zelených potravin nemůže dojít.
-
Zelené potraviny naopak snižují jinak těžko ovlivnitelný přechod škodlivin přes placentu nebo mateřské mléko do dítěte.
-
Občas má těhotná žena problémy s vlákninou obsaženou v řase, zejména pokud je již v pokročilém stupni těhotenství.
-
Nicméně i tento problém lze v pohodě překonat pozvolnějším nástupem v dávkování.Konzumace zelených potravin v těhotenství snižuje riziko vzniku těhotenské cukrovky, vysokého krevního tlaku a otoků. Ječmen i chlorella jsou bohatým a bezpečným zdrojem látek nutných pro zdravý vývoj dítěte.