Mohou zelené potraviny užívat těhotné a kojící ženy? 

  • Zelené potraviny lze užívat bez obav jak v době před početím, tak v době těhotenství a v období kojení.

  • Není třeba se ani obávat odchodu škodlivin z organismu těhotné či kojící ženy v rámci očistné reakce.

  • K poškození plodu vlivem zelených potravin nemůže dojít.

  • Zelené potraviny naopak snižují jinak těžko ovlivnitelný přechod škodlivin přes placentu nebo mateřské mléko do dítěte.

  • Občas má těhotná žena problémy s vlákninou obsaženou v řase, zejména pokud je již v pokročilém stupni těhotenství.

  • Nicméně i tento problém lze v pohodě překonat pozvolnějším nástupem v dávkování.Konzumace zelených potravin v těhotenství snižuje riziko vzniku těhotenské cukrovky, vysokého krevního tlaku a otoků. Ječmen i chlorella jsou bohatým a bezpečným zdrojem látek nutných pro zdravý vývoj dítěte.